Kartor

Översiktskarta över området

Karta över Kosta med omnejd

Klicka på bilderna eller kartan för att se dom i större format.

Turistinformation

Välkommen till Kosta!

Berättelsen om Kosta börjar 1742 då två av Karl XII:s generaler grundade Kosta glasbruk. Kosta fick sitt namn av grundarna själva, Anders Koskull och Georg Bogislaus Stael von Holstein, Ko-Sta.

En av anledningarna till att glasbruket hamnade mitt inne i de djupa småländska skogarna var just den obegränsade tillgången på skog som behövdes som bränsle till glasugnarna.

Kosta erbjuder idag en mängd upplevelser. Att stå bredvid ugnarna i hyttan och se glaset ta form är ett skådespel. Som besökare finns det möjlighet att på nära håll få se de skickliga hantverkarnas arbete. Följ gärna med på en guidad tur! Här erbjuds också möjligheten att själv få prova på att blåsa glas.

Självklart erbjuder Kosta också fantastiska möjligheter till shopping - fynda kända varumärken till förmånliga priser i Kosta Outlet, Kosta Boda bruksbutik och Iittala Outlet!

Upplev också Kosta Boda Art Hotel - Sveriges glashotell - där 7 av Kosta Bodas formgivare satt sin personliga prägel på samtliga miljöer och hotellrum. 

I omgivningarna runt Kosta finner du den gamla bruksbebyggelsen, en underbar, rogivande natur med enebackar, stengärsgårdar och glittrande små sjöar som inbjuder till fiske. Här finns också möjlighet att få se skogens konung på nära håll i Grönåsens Älgpark.